Episoder eller sesong mangler

Noen ganger kan man oppleve at man skal starte på en serie, så er de første 4 episodene borte... Eller når man endelig får benket seg foran skjermen for å se nyeste sesong i en spenningsserie, så er plutselig kun tidligere sesonger av serien tilgjengelig.

Deler av en sesong er borte

Har du gått inn på en sesong av en serie du ønsker å se og oppdaget at sesongen ikke begynner på episode 1? I noen tilfeller får vi kun kjøpe rettigheter til ny sesong forutsatt at hver episode er tilgjengelig i en kort periode, for eksempel 3 uker. Da forsvinner gjerne de første episodene før resten av sesongen er tilgjengelig.

Det samme kan av og til skjer med hele serier. Du ser kanskje på en episode av en serie en dag og den neste dagen er serien borte. Da har vi måttet fjerne hele serien fordi rettighetene har gått ut.

Nyeste sesong av en serie er ikke tilgjengelig

La oss si at en serie nylig har sluppet en ny sesong. Da kan man se at TV 2 Play har alle tidligere sesonger tilgjengelig, for eksempel sesong 1-4, men at den nye sesong 5 som vi nettopp har vist, er borte.

De som lager serier vil gjerne selge seriene sine både til strømmetjenester og som DVD/BluRay. Derfor er det ikke alltid mulig for oss å få nye rettigheter med en gang, men vi må vente flere måneder, opp til ett år, før vi får nyeste sesong tilbake. Da får vi den gjerne for en lengre periode, på lik linje med de tidligere sesongene.

Legg merke til at alle programmer på tjenesten er merket med dato for når de avpubliseres. Det kan du sjekke inne på beskrivelsen av hver enkelt episode.

Du kan gjerne lese mer om rettigheter i egen artikkel.