Rettigheter til innhold

Program vi har på TV 2 Play, utenom det meste av egenprodusert innhold, er rettighetsbelagt. Dette kan enkelt beskrives slik at eierne av program, serier og filmer krever betaling for at innholdsleverandører som for eksempel TV 2 Play skal få lov til å vise dem. Det fungerer i praksis mest som en begrenset leiekontrakt i motsetning til et eierforhold; når tiden vi har kjøpt opp utløper, må innholdet tas bort fra sidene våre.

Vi har rettigheter til en rekke programmer. Mye innhold vises imidlertid ikke hos oss, og de vanligste årsakene til det er at:

• Innholdet er eksklusivt hos en annen tilbyder.
  • Rettighetene ikke er tilgjengelig for kjøp.
  • Relevans og etterspørsel.

Opplever du at enkelte episoder eller sesonger av favorittprogrammet er tilgjengelig, men ikke alt? Se gjerne vår artikkel for episode eller serie mangler.

Gammelt TV 2-innhold

Lurer du på hvorfor vi ikke har programmer som Golden Goal, Torsdagsklubben, og andre "klassikere" som vi har sendt på våre kanaler tidligere?

Dette innholdet ble produsert i en tid hvor ingen tenkte på strømmetjenester og rettigheter til å ha innhold tilgjengelig der over lang tid. For å få tilbake eldre innhold på TV 2 Play, må nye rettigheter forhandles med alle involverte i produksjon.

For eksempel hadde Torsdagsklubben et stort antall gjester, og Golden Goal måtte hente rettigheter til et stort antall videoklipp som ble sendt i programmet. For å få programmene tilgjengelig hos oss igjen må nye rettigheter avklares med alle gjester og for alt videoinnhold, og mye mer. Dette er dessverre ikke så enkelt som det kan høres ut som. Det er ikke alltid dette er tilgjengelig for oss, og da får vi dessverre ikke lagt ut innholdet på TV 2 Play.

Interessert i å vite enda mer om rettigheter?

Sjekk gjerne ut vårt blogginnlegg om dette!